27.8.2017

KUKAMIKÄMISSÄ?

KUVA: Pia Sivén

KUKA?

Olen Terhi ja tämän Ajatusvoimala Aikatran johtaja. Olen työnohjaaja (STOry), mutta minua on sanottu myös intouttajaksi, pomminpurkajaksi, mahdollisuuksien matkaoppaaksi ja kiireenkesyttäjäksi.

Työnohjauksen perusopintojen sekä esimiesten ja johtajien työnohjaamisen täydennysopintojen lisäksi olen kouluttautunut jännitysryhmien ohjaajaksi, työyhteisösovittelijaksi, debriefing-ohjaajaksi sekä kiireenkesytys-valmentajaksi. Muu taustani lepää kaupallisella alalla ja sosiaalipuolella.

Työtapani on valmentava, rehelliseen keskusteluun haastava, suoraviivainenkin. Uskon tekemiseen, toteuttamiseen ja ryhtymiseen. Annan tilaa pohdinnalle ja vatvomiselle, mutta pyrin mahdollisimman nopeasti vaihtoehtojen, mahdollisuuksien ja ratkaisujen äärelle. Käytän keskustelun lisäksi työnohjauksissa ja valmennuksissa toiminnallisuutta asiakkaiden niin toivoessa, mutta suureksi draamaohjaajaksi minusta ei ole ja laululeikkejä en kauheasti suosi. Kollegan kommentti työotteestani ”energisoiva yllättäjä”, saa minut edelleen hymyilemään.

MIKÄ ja MITÄ?

Ajatusvoimala Aikatra on yhden naisen voimalaitos, joka on rakennettu loppuvuodesta 2013. Voimalan tarkoitus on tuottaa työelämään voimaa, virtaa ja toivon turbulenssia. Kokonaisen voimalan pyörittäminen yksinään kävisi kuitenkin välillä hankalaksi, joten teen mielelläni yhteistyötä kollegoiden ja muiden toimijoiden kanssa. Moniammatillinen cross-over -ajattelu on lempilapseni. Kuulun muutamaan asiantuntijaverkostoon, joista löytyy rinnalleni tekijät melkein hommaan kuin hommaan työelämän kentällä.

Aikatra-nimen alkuperää ja merkitystä kysellään usein. Minulle aika on ollut aina tärkeä asia, joten aika-asioiden pohtiminen aloitti voimalan nimen metsästyksen ja päätyi sitten nimen alkuosaksi. Loppuosa tulee sanasta atra. Atra on karjalainen vastine savolaiselle aatralle, eli auralle; maanmuokkaukseen tarkoitetulle työvälineelle. Ja kun on karjalaiset sukujuuret, rakastaa aikaa ja arvostaa työtä, niin siinähän se sitten on: Aikatra.

Ajatusvoimala AikatraMISSÄ?

Työhuoneeni on Hub Salossa, osoitteessa Tehdaskatu 6, 24100 SALO.

Huoneella mahtuu pitämään yksilöohjauksia sekä pieniä ryhmiä. Hub Salosta löytyy tiloja tarvittaessa myös isommille ryhmille.

Auton ratti ja renkaat kääntyvät jouhevasti toki myös kohti asiakkaan omaa toimipistettä, tai mihin nyt ikinä sitten sovitaankin niiden kääntyvän. Myös etätyöskentely on mahdollista.

Ota yhteyttä!

story.jpg