27.8.2017

Ajatusvoimala Aikatra ja Terhi

KUKA?

Olen Terhi ja tämän Ajatusvoimala Aikatran johtaja. Olen työnohjaaja (STOry), mutta minua on sanottu myös intouttajaksi, pomminpurkajaksi, mahdollisuuksien matkaoppaaksi ja kiireenkesyttäjäksi.

Työnohjauksen perusopintojen sekä esimiesten ja johtajien työnohjaamisen täydennysopintojen lisäksi olen kouluttautunut jännitysryhmien ohjaajaksi, työyhteisösovittelijaksi, debriefing-ohjaajaksi sekä kiireenkesytys-valmentajaksi. Vuoden 2020 lopussa valmistuin myös sertifioiduksi systeemiseksi bisnescoachiksi. Muu taustani lepää kaupallisella alalla ja sosiaalipuolella.

Työtapani on valmentava, rehelliseen keskusteluun haastava, suoraviivainenkin. Uskon tekemiseen, toteuttamiseen ja ryhtymiseen. Annan tilaa pohdinnalle ja vatvomiselle, mutta pyrin mahdollisimman nopeasti vaihtoehtojen, mahdollisuuksien ja ratkaisujen äärelle. Käytän keskustelun lisäksi työnohjauksissa ja valmennuksissa toiminnallisuutta asiakkaiden niin toivoessa, mutta suureksi draamaohjaajaksi minusta ei ole ja laululeikkejä en kauheasti suosi. Kollegan kommentti työotteestani ”energisoiva yllättäjä”, saa minut edelleen hymyilemään.

Työnohjaus tai coaching eivät tarvitse seiniä tai kattoa.

MIKÄ ja MITÄ?

Ajatusvoimala Aikatra on yhden naisen voimalaitos, joka on rakennettu loppuvuodesta 2013. Voimalan tarkoitus on tuottaa työelämään voimaa, virtaa ja toivon turbulenssia.

Teen mielelläni yhteistyötä kollegoiden ja muiden toimijoiden kanssa. Moniammatillinen cross-over -ajattelu on lempilapseni. Kuulun myös partnerina ja osakkaana Covis Partners Oy:hyn, josta löytyy rinnalleni tekijät melkein hommaan kuin hommaan työelämän kentällä.

Aikatra-nimen alkuperää ja merkitystä kysellään usein. Minulle aika on ollut aina tärkeä asia, joten aika-asioiden pohtiminen aloitti voimalan nimen metsästyksen ja päätyi sitten nimen alkuosaksi. Loppuosa tulee sanasta atra. Atra on karjalainen vastine savolaiselle aatralle, eli auralle; maanmuokkaukseen tarkoitetulle työvälineelle. Ja kun on karjalaiset sukujuuret, rakastaa aikaa ja arvostaa työtä, niin siinähän se sitten on: Aikatra.

MISSÄ?

Lähityöskentelyä varten käytössä on joko työhuoneeni Hub Salossa, osoitteessa Tehdaskatu 6, 24100 SALO tai Kuntamaiseman tilat osoitteessa Linnankatu 17, 20100 TURKU. Etätyöskentely tapahtuu puhelintyöskentelynä tai verkkovälitteisesti (Teams tai jokin asiakkaan oma turvallinen yhteys).

Auton ratti ja renkaat kääntyvät jouhevasti myös kohti asiakkaan omaa toimipistettä tai muuta sovittua työskentelypaikkaa. Tai työskentely voidaan toteuttaa myös ulkona.

HUOM! Kevätkaudella 2022 minulla ei ole mahdollisuutta ottaa vastaan uusia lähityöskentelytoimeksiantoja.